Wat is de Qualia?

De Qualia is het magazine van de Faculteit Wijsbegeerte van de Rijksuniversiteit Groningen. Het blad wordt drie keer per jaar uitgegeven. De naam Qualia komt van het begrip qualia in de philosophy of mind. Dit is een verzamelterm voor al onze subjectieve ervaringen van de wereld, zoals dat de een de kleur rood associeert met gevaar, terwijl voor een ander het de kleur van de liefde is.

Het magazine staat volledig onder redactie van filosofiestudenten en behandelt een breed scala aan onderwerpen en invalshoeken. Er staan filosofische beschouwingen van de actualiteit, interviews en gedichten in, maar ook kruiswoordpuzzels en beeldraadsels. Ben je (nog) geen lid van STUFF (onze studievereniging) maar wil je de Qualia wel ontvangen? Stuur dan een mailtje naar secretaris@stuffgroningen.nl! Voor maar 15 euro per jaar krijg je de Qualia automatisch op je deurmat.

Voor filosofiestudenten is het een mooie kans om journalistieke ervaring op te doen. Je leert er on the job je gedachten op papier te zetten en een scherpzinnig artikel te schrijven. Lijkt het je als filosofiestudent leuk om mee te werken aan de Qualia? Stuur dan een mailtje naar fil-qualia@rug.nl. Ook staan wij altijd open voor externe auteurs, dus laat van je horen!

Volg ons ook op onze facebookpagina!

De redactie bestaat momenteel uit: