Qualia

Magazine van de Faculteit Wijsbegeerte te Groningen

Over ons

Qualia is het magazine van de Faculteit Wijsbegeerte van de Rijksuniversiteit Groningen. Het blad wordt drie keer per jaar uitgegeven. De naam Qualia komt van het begrip sensory qualities (qualia) in philosophy of mind. Dit is een verzamelterm voor de directe subjectieve ervaring van de wereld. Gezien elke ervaring zijn eigen gevoel heeft en gekenmerkt wordt door zijn sensorische kwaliteiten, is elke ervaring ten opzichte van een specifiek object verschillend voor elk individu.

Het magazine staat volledig onder redactie van filosofiestudenten en behandelt een breed scala aan onderwerpen en invalshoeken, met onder andere filosofische beschouwingen van de actualiteit, interviews, gedichten en puzzels.

Ben je (nog) geen lid van STUFF (onze studievereniging) maar wil je Qualia wel ontvangen? Stuur dan een mailtje naar secretaris@stuffgroningen.nl. Voor maar 15 euro per jaar krijg je Qualia drie keer per jaar op je deurmat.

Voor filosofiestudenten is het een mooie kans om journalistieke ervaring op te doen. Je leert er on the job je gedachten op papier te zetten en een scherpzinnig artikel te schrijven. Lijkt het je als filosofiestudent leuk om mee te werken aan de Qualia? Stuur dan een mailtje naar fil-qualia@rug.nl. Ook staan wij altijd open voor externe auteurs, dus laat van je horen!

Volg ons ook op Facebook en LinkedIn.

De redactie bestaat momenteel uit: